Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από τις επερχόμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, με τις επαγγελματικές ομάδες που θίγονται να προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν την Πέμπτη οι ένστολοι, οι οποίοι στις 17:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αντιδρώντας στα σχέδια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. «Για μας το στοίχημα δεν είναι να μείνει μόνο στο ευρώ η Ελλάδα, αλλά να είναι και ασφαλής ως χώρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο τρόπο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


Οι ένστολοι πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής πορεία στο κέντρο της Αθήνας και το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, η οποία όμως απέβη άκαρπη.

Σε πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση μπροστά στον Άρειο Πάγο την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, καλούν οι δικαστικές ενώσεις, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους και επιδιώκοντας άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι δικαστικές ενώσεις καλούν επίσης σε πανδικαστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις εφετειακές έδρες στις 17 Σεπετεμβρίου (πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους).

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν, «μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών για το θέμα των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και τις φημολογούμενες περαιτέρω μειώσεις», πως το Σύνταγμα «επιβάλλει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών λειτουργών», οι αποδοχές των οποίων «μπορούν να συγκρίνονται μόνο με εκείνες των λειτουργών των άλλων δύο εξουσιών (νομοθετικής και εκτελεστικής), των οποίων κατά πολύ υπολείπονται».

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε παράλληλα και το Tweet του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου. «Παρόλο που η δυσκολία της φρουράς που υπηρετεί κάποιος ή/και η επικινδυνότητα μπορεί να διαφέρουν, στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι», γράφει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ζητώντας να μην προστατευθούν οι μισθοί μόνο όσων έχουν επικίνδυνες υπηρεσίες, αλλά να διαφυλαχθούν όλοι ανεξαιρέτως.