Ζει μόνος του στα Ανώγεια και ενημερώνεται μέσα από το Διαδίκτυο. Οταν θέλει να μιλήσει και να δει τα παιδιά και τα εγγόνια του που ζουν στο εξωτερικό, τότε κάνει απλώς ένα κλικ... Λάτρης του Διαδικτύου δηλώνει 92χρονος παππούς στην Κρήτη, που από τον Ψηλορείτη έχει ανοίξει «παράθυρο» στον κόσμο. Ο παππούς των νέων τεχνολογιών, που ζει μόνιμα στον κτηνοτροφικό Δήμο Ανωγείων Ρεθύμνου, ενημερώνεται καθημερινά για τα νέα στην Ελλάδα και τον κόσμο και μέσω Skype συνομιλεί με δικούς του ανθρώπους, τα παιδιά του που ζουν στη Αθήνα και το Λουξεμβούργο, αλλά και με τα εγγόνια του στην Κοπεγχάγη και την Ουτρέχτη.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Αεράκη ή Νταρολευτέρη, «γέννημα και θρέμμα» των Ανωγείων και έναν από τους τελευταίους εν ζωή αναγνωρισμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

«Εγώ δεν ήξερα απ' αυτά. Υπολογιστές και τα άλλα πώς τα λέτε. Στην αρχή ζορίστηκα, αλλά τώρα όλα καλά, μπαίνω στον υπολογιστή και μπορώ να μαθαίνω και να μιλώ με τα παιδιά και τα εγγόνια μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...» δήλωσε στο «Εθνος» ο 92χρονος «παππούς» του Διαδικτύου και του Skype.

Και προσθέτει: «Περάσαμε δύσκολους καιρούς, φτώχειες και πολέμους, αλλά τα καταφέραμε και είναι για μένα μεγάλη ιστορία και παρηγοριά μέσω του υπολογιστή να βλέπω και να μιλώ με τα παιδιά και τα εγγόνια μου και να μαθαίνω νέα απ' όλο τον κόσμο».

TAGS