current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση08:58

Στη Βουλή η δικογραφία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη.

Δημοσίευση 08:58’
αρθρο-newpost

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη.

Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος καθηγητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αδικήματα που βαρύνουν τους πέντε φερόμενους ως δράστες της επίθεσης στον καθηγητή, έχει υποβάλει αίτημα για άρση της ασυλίας του, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, η Βουλή αποφασίζει και για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από βουλευτές σε περιόδους προ της εκλογής τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα, αναβλήθηκε λόγω ωραρίου, ενώ εκκρεμεί αίτημα που έχει υποβάλει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής για άρση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση αυτή. Με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών, η αρμόδια εισαγγελέας έχει ζητήσει να μην γίνει δεκτό το αίτημα.

Χ.Α.: Ο Ηλ. Κασιδιάρης έχει ζητήσει άρση ασυλίας του από 12/7

Η υπόθεση Κασιαδιάρη δεν αφαιρέθηκε από το σημερινό πινάκιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων λόγω ασυλίας, καθώς ο ίδιος έχει καταθέσει από τις 12 Ιουλίου αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας προς τον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια ανάλογο αίτημα και προς την Εισαγγελία, τονίζεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για το θέμα.Στην ίδια ανακοίνωση η Χ.Α. τονίζει ότι όπως έχει υποσχεθεί και προεκλογικά, θα αγωνιστεί για την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων, βασικότερο εκ των οποίων είναι η βουλευτική ασυλία.

«Εφαρμόζουμε στην πράξη τις εξαγγελίες μας και αυτό πονάει τα άθλια φερέφωνα του πολιτικού μας συστήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, όπου έχει στηθεί μία θλιβερή σκευωρία από στελέχη του Σύριζα, ανυπομονούμε να φτάσει η ώρα της δίκης για να λάμψει η αλήθεια».

Πηγή: naftemporiki.gr


σχετικα αρθρα