Το θάρρος μιας νεαρής αλλοδαπής, που τώρα βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, οδήγησε την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας στην εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπόρων που προωθούσαν στην πορνεία νεαρές ομοεθνείς τους με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας!   Η 23χρονη Ρουμάνα κατέφυγε στους αστυνομικούς όταν κατάφερε να ξεφύγει μέσα από τα χέρια των μαστροπών της που ήταν έτοιμοι να την μεταφέρουν με το πλοίο της γραμμής στην Ιταλία για να συνεχίσουν να την εκμεταλλεύονται. Με την υπόσχεση των ελληνικών αρχών ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία της και θα φιλοξενηθεί σε ειδική μονάδα αρωγής, έδωσε τα πλήρη στοιχεία των βασανιστών της και ενημέρωσε τους αστυνομικούς για τις επόμενες κινήσεις τους.  

Τα μέλη του κυκλώματος εντοπίστηκαν στο Νέο Λιμένα της Ηγουμενίτσας την στιγμή που ήταν έτοιμα να επιβιβαστούν στο πλοίο για την Ιταλία.

Πρόκειται για τέσσερις Ρουμάνους, τρεις άνδρες ηλικίας 23, 30 και 28 χρόνων και μία 19χρονη γυναίκα που εντοπίστηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά για τα οποία διατάχθηκε άρση απορρήτου ώστε να εντοπιστούν οι συνεργοί τους στην Ελλάδα και την Ιταλία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.