Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της υγείας, αφού δίχως αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάτηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους με εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων για το θέμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ΝΕΤ, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, Μάριο Σαλμά, ανακοίνωσε την πρόθεση του κλάδου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις καθώς, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης δεν έλαβαν σαφείς δεσμεύσεις για την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ απέναντι στα φαρμακεία.


Την τελευταία ώρα στη συνάντηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, από τους οποίους ζητήθηκε να δοθεί πίστωση 60 ημερών προς τις φαρμακοαποθήκες, προκειμένου να καταστεί δυνατό το να πληρώνονται οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ σε 90 ημέρες μετά την εκτέλεση των συνταγών, από τις 45 ημέρες που ισχύει σήμερα.


Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαλμά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδρίασε εκτάκτως και επιβεβαίωσε την πρόθεση του να συνεχίσει της κινητοποιήσεις. 
TAGS