Στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους αλλά και ζήτημα συνείδησης αποτελεί η αντιμετώπιση των ζητημάτων των ΑμεΑ, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), καταλήγοντας σε συμφωνία πέντε σημείων.
Ειδικότερα κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε:

-Να οριστεί συντονιστής για τα θέματα των ΑμεΑ που εντάσσονται στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου.
-Να συγκροτηθεί μόνιμη μεικτή επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου και της ΕΣΑμεΑ (υπό την προεδρία του συντονιστή) για να εξετάζει όλα τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που αφορούν στα ΑμεΑ
-Να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι προβλέψεις του Κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων για την προσβασιμότητα των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

-Να καταβληθεί προσπάθεια ώστε στο νέο Κανονισμό να υπάρξουν φιλικές διατάξεις για τα άτομα με αναπηρία.
-Να εξεταστούν αμέσως οι προτάσεις που αφορούν τις μετακινήσεις των ΑμεΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα το συντομότερο.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο δεν επιδιώκει να εξαγγείλει με γενικόλογες αναφορές, λύσεις για όλα τα προβλήματα των ΑμεΑ αλλά να προχωρήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες στην αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων που είναι ρεαλιστικό να αντιμετωπιστούν.
TAGS