Δεν είναι αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας, απαντά το υπουργείο Εργασίας στα δημοσίευματα σχετικά με το ηλεκτρονικό μήνυμα που απεστάλη από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα προς το υπουργείο Οικονομικών για την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το μήνυμα αυτό αφορά κυρίως σε ζητήματα (π.χ. μείωση εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα κ.λπ.) που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση.

«Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, για να βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας» σημειώνεται και προστίθεται ότι στο κείμενο αυτό, περιλαμβάνονται και άλλα θέματα που έχουν τεθεί, κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.

«Από την πλευρά μας, δεν θεωρούμε σήμερα αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας θα τοποθετηθεί μετά την εξειδίκευση των θέσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών με την τρόικα και θα αξιολογήσει τις προτάσεις με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας».