Προσπάθειες για να καταγραφεί το ακριβές ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η προσπάθεια ώστε να καταγραφεί το ποσό των πολεμικών επανορθώσεων ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η εν προκειμένω εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».

Μάλιστα ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού ενώ θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου.

Παράλληλα δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου, αφού τα τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή δεν είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο αρχείο ή συγκεκριμένο χώρο.

Υπολογίζεται πως μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η, αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο κάθε ένας.