Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα εκατοντάδες συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τις «περικοπές των φαρμάκων, που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων. «Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Παίζονται πια ανθρώπινες ζωές. Ρώτησε κανείς αν έχουμε χρήματα να πάρουμε τα φάρμακά μας;». 

Η ανησυχία στα πρόσωπα των συνταξιούχων όλης της χώρας είναι έκδηλη. Το τελευταίο διάστημα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για την αγορά των φαρμάκων τους αφού οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει τη διακοπή της πίστωσης με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους σκευάσματα. 

«Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να λυθεί το θέμα με τα φάρμακά μας. Είναι μεγάλη ανάγκη να γίνει αυτό!», λένε χαρακτηριστικά.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώνονται στο υπουργείο Υγείας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους και εκπρόσωποί τους θα επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημά τους. Ο δρόμος έκλεισε για προληπτικούς λόγους. 
 

Κατέλαβαν το υπουργείο 

Δυναμική κίνηση που μάλλον κανείς δεν την περίμενε έκαναν λίγο πριν τις έντεκα 200 συνταξιούχοι στο υπουργείο Υγείας.

Έφτασαν στην είσοδο του κτιρίου και φωνάζοντας συνθήματα πέρασαν την πόρτα και εισβάλλοντας στο χώρο έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης με τους συνταξιούχους να απαιτούν να πάρει η κυβέρνηση πίσω κάθε μέτρο που μειώνει τις συντάξεις και τους άνδρες της ασφάλειας να προσπαθούν να τους σταματήσουν. Δεν έλειψαν και οι λιποθυμίες. Τελικά είκοσι λεπτά μετά την εισβολή στο υπουργείο οι συνταξιούχοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κτίριο και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο δρόμο.