Νέα στοιχεία-φωτιά για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φέρουν τον πρώην υπουργό να κρύβεται πίσω από 10 εταιρείες, που εισέπρατταν τις τεράστιες μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Τα στοιχεία αυτά είναι πλέον στη διάθεση των ανακριτών και, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για διακίνηση ποσού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ έως και το 2008.

Τους ανακριτές βοήθησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε στην Ελβετία ο εκπρόσωπος της Ντρουμιλαν στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση των TOR -Μ1.

Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και μέσω δικαστικής συνδρομής, προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη την ιταλική εταιρία «S.D.G S.r.I», νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις ήδη γνωστές εταιρείες, εξωχώριες και μη, οι ανακριτές πιστεύουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης τους είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, με βάση τις χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στην περίπτωση της ιταλικής εταιρείας, όπου συγκεντρωνόταν τα χρήματα που έφευγαν τμηματικά από την Ελβετία , διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρχές της χώρας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.

Στα κατασχεθέντα στοιχεία από το σπίτι του Γ. Σαχπατζίδη και το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκαν έγγραφα - φόρμες με ισχυρισμούς που θα προέβαλαν στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία.

Τα επίμαχα έγγραφα θεωρούνται κρίσιμα από τους ανακριτές, καθώς συνδέουν ευθέως τους δύο κατηγορούμενους ως συνεργάτες, αλλά και τους δύο με τις επίμαχες εταιρείες, που φαίνεται να διακινούσαν χρήματα προερχόμενα από «μίζες» μέχρι και το έτος 2008.

Ένα ακόμη στοιχείο που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές, από την κίνηση των χρηματικών ποσών, αφορά την πρώην σύζυγο του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς εντοπίστηκαν δύο εμβάσματά της, τα οποία κατέληξαν στον λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας.