Με ευρεία ατζέντα, καθώς πρόκειται να εξεταστούν όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα της Υγείας, συνεδριάζει νωρίς το απόγευμα (15:00) διυπουργική επιτροπή, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.  Τη σύσκεψη θα απασχολήσει ειδικότερα το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης, κατ' επέκταση και των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει το οικονομικό επιτελείο, καθώς και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και των φαρμακοποιών Αττικής, δημιουργώντας προβλήματα στους ασφαλισμένους.

Χθες, συνταξιούχοι του ΙΚΑ διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση αυτή στον υπουργό Υγείας. 

Περίπου 200 συνταξιούχοι του ΙΚΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα με τα φάρμακα και τους γιατρούς, καθώς και για τις νέες επικείμενες περικοπές στις συντάξεις τους. 

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Λυκουρέτζο, ωστόσο όταν δεν έγιναν δεκτοί, εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, φθάνοντας έως το γραφείο του. Κατά τις δηλώσεις τους, ο κ. Λυκουρέτζος τους χαρακτήρισε τραμπούκους, αν και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας διαψεύδει κάτι τέτοιο.