Προς γενικές απεργίες προσανατολίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Μέργο και όχι με τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα όπως αρχικά είχαν ζητήσει.
Οι γιατροί που πραγματοποιούν στάση εργασίας και είχαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενημερώθηκαν κατά τη συνάντησή τους ότι οι μισθοί τους δε θα περικοπούν απλά 8 ή 13% στο πλαίσιο των ειδικών μισθολογίων αλλά το κούρεμα θα φθάσει μεσοσταθμικά από 15 έως 18%.

Τι σημαίνει αυτό για τον κλάδο που έχει ήδη υποστεί κούρεμα 40%; Ότι θα απολέσει τεράστια ποσά που θα κινούνται κοντά στα 500 ευρώ χωρίς να υπολογίσει κανείς και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που θα κοπούν από του χρόνου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας οδεύουν προς νέο σκληρότερο κύκλο κινητοποιήσεων διότι όπως είπε: “θα αντισταθούμε σθεναρά σε αυτόν το νέο σφαγιασμό”! Η ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει το απόγευμα προκειμένου να καταλήξει στις τελικές της αποφάσεις.

Με πληροφορίες από iatropedia.gr