Επιταγή στον πρόεδρο του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέδωσε σήμερα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, για την ενίσχυση του έργου του. Το ποσό της επιταγής αντιστοιχεί σε αυτό είχε προϋπολογιστεί για την λειτουργία πληροφοριακού κέντρου - εκθεσιακού περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν θα λειτουργήσει φέτος, μετά από απόφαση του Αρχηγού του Σώματος.

Η απόφαση να δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το χρηματικό ποσό, που είχε προϋπολογιστεί για τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια συμβολική κίνηση για την συστράτευση όλων μας στην προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς το ποσό δίνεται όχι από το πλεόνασμα, αλλά από το υστέρημά μας», δήλωσε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε: «Η συγκεκριμένη κίνηση είναι το καλύτερο βραβείο που θα μπορούσε να πάρει το “Χαμόγελο του Παιδιού” από τη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποδεδειγμένα έχει ανθρώπους με ευαισθησίες. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ξενυχτάει νύχτα μέρα μαζί με τους αστυνομικούς για οποιοδήποτε πρόβλημα των παιδιών. Εμείς θα συνεχίσουμε απτόητοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, να δεχόμαστε κλήσεις από τα αστυνομικά τμήματα, όπως ήδη γίνεται 24 ώρες το 24ωρο, και να συνδράμουμε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες, που μας έχουν ανάγκη. Σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστική η σημασία του μνημονίου συνεργασίας, που έχει υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας».