Διαμαρτυρία ενστόλων πραγματοποιήθηκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Γερμανό υφυπουργό Γιοακίμ Φούχτελ, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού. Οι διαμαρτυρόμενοι άπλωσαν πανό στο πεζοδρόμιο της οδού Ηρώδου του Αττικού στο οποίο αναγραφόταν «στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι πανελλήνιες ομοσπονδίες των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των αντρών του λιμενικού σώματος.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την κινητοποίησή τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι των ενστόλων παρέδωσαν υπόμνημα για τον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους, ενώ σε δηλώσεις τους αμέσως μετά, ανέφεραν ότι ζητούν από τον κ. Σάμαρα να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να μην προχωρήσει σε περικοπές.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι εκπρόσωποι ενστόλων, οι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και εμφανίστηκαν βέβαιοι πως οι περικοπές θα έχουν αντίκτυπο και στην εργασία τους. Όπως τόνισαν ο κ. Μπούρας δεσμεύτηκε πως θα τους απαντήσει αύριο για το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.