Λίγο μετά τις 10:45 αποχώρησαν τελικά τα 50 μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, τα οποία είχαν προχωρήσει από νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης των εγκαταστάσεων της αστυνομίας στου Ζωγράφου, εμποδίζοντας τις κλούβες των ΜΑΤ να αποχωρήσουν για τη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τον αρχηγό της αστυνομίας πως θα ζητήσει την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για το μείζον ζήτημα των οφειλών τους.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της Σχολής, υπήρξε ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των συγκεντρωμένων αστυνομικών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί δήλωναν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να λάβουν γραπτές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι θα εξοφληθούν τα δεδουλεμένα τους και ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ΜΑΤ, τα οποία είχαν λάβει εντολή να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους συναδέλφούς τους, υποστήριζε πως θα αναγκαστούν να κάνουν μέχρι και χρήση χημικών για να λήξει ο αποκλεισμός.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Χρήστος Φωτόπουλος, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ανεβαίνουν διμοιρίες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. «Πάνε για να καταστείλουν κάποιο έγκλημα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι πέρα από την αντίδρασή τους στις περικοπών των μισθών τους, οι αστυνομικοί θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται τις αστυνομικές δυνάμεις.


Το απόγευμα οι ένστολοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο.

TAGS