Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε χθες το μεσημέρι ο χώρος των Δικαστηρίων Ρεθύμνου, όταν δυο αντίδικες πλευρές πιάστηκαν στα χέρια. Η εκδίκαση οικογενειακής υπόθεσης ενός ζεύγους, φαίνεται πως έφερε στην επιφάνεια την αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ των οικογενειών των δυο συζύγων και ως εκ τούτου σε μια διακοπή του Δικαστηρίου συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Στο διάλλειμα, οι συγγενείς της 32χρονης Ρεθυμνιώτισσας ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 36χρονο πρώην σύζυγό της από το Μονοφάτσι Ηρακλείου και τους συγγενείς του και αρχικά διημείφθη μεταξύ των δυο πλευρών φραστικό επεισόδιο, το οποίο όμως στη συνέχεια εξελίχθηκε σε χειροδικίες και ξυλοδαρμούς. Ο προθάλαμος των Δικαστηρίων έμοιαζε με αρένα, καθώς άρχισαν να αλληλοεκτοξεύονται αντικείμενα, ενώ ακόμα και τα βαριά μεταλλικά παγκάκια που υπάρχουν στον χώρο βρέθηκαν στον αέρα και «προσγειώθηκαν» σε κεφάλια των εμπλεκομένων.

Έκπληκτοι δικηγόροι και πολίτες παρακολουθούσαν τη σύρραξη, ενώ οι ψυχραιμότεροι και ο αστυνομικός-φρουρός των Δικαστηρίων που αιφνιδιάστηκε από την τροπή των γεγονότων, προσπάθησαν άρον άρον να ξεχωρίσουν τους συμπλεκόμενους.

Έντρομοι από την αγριότητα του επεισοδίου εμφανίστηκαν ακόμα και οι Δικαστές που άκουσαν την φασαρία από τα γραφεία τους και κατέβηκαν στο ισόγειο να δουν τι συμβαίνει.

Τελικά, κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση για βοήθεια και με την άφιξη ομάδας αστυνομικών, τα μέλη των δυο οικογενειών διαλύθηκαν και πήρε τέλος η σύρραξή τους. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 36χρονος από το Ηράκλειο, με ελαφρά όμως τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με πληροφορίες. Ως συμμέτοχοι στο επεισόδιο συνελήφθησαν τρεις άνδρες οι οποίοι κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο, ενώ κατά πληροφορίες ένας ακόμα άνδρας αναζητείται.

Πηγή: rethnea.gr