Ως εφικτό εκτίμησε το στόχο της συγκέντρωσης 19 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το 2015, με τον όρο ότι το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα θα είναι ευνοϊκό, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ -για την εκφορά γνώμης για το διορισμό του κ. Αθανασόπουλου ως προέδρου του Ταμείου και του Γιάννη Εμίρη ως διευθύνοντος συμβούλου- ο εισηγητής υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επανέλαβε ότι οι υπουργοί είναι πλήρως εφοδιασμένοι ώστε να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, υπό την προϋπόθεση να μην διστάζουν για λόγους πολιτικού κόστους.

«Θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται αντιληπτές μόνο ως μέσο εξασφάλισης πρόσκαιρης οικονομικής «ανάσας», αλλά ως αναπτυξιακό εργαλείο που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Αποκρινόμενος στους βουλευτές που έκαναν λόγο για «ξεπούλημα», ιδίως στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι δεν κατανοεί αυτήν τη λέξη, καθώς δεν πρόκειται για πώληση της δημόσιας περιουσίας αλλά για εκχώρηση προς αξιοποίηση (λιμάνια, αεροδρόμια).

Συγκεκριμένα, για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι θα εισαχθεί, πριν την παραχώρηση, ο θεσμός του ρυθμιστή, κάτι που σημαίνει ότι θα τελούν υπό δημόσιο έλεγχο «πιο εξελιγμένο και από ρυθμιστικές αρχές».

Η γνώμη της επιτροπής για τον διορισμό διατυπώθηκε με ψήφους 9 υπέρ και 6 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,  KKE, Χρυσή Αυγή), σε σύνολο 15 παρόντων βουλευτών. Προηγουμένως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι ο διορισμός των δύο στελεχών θα μπορεί να προσβληθεί, επειδή δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των δύο τρίτων. Απαντώντας, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέγνωσε την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο, ομόφωνα, αποφαίνεται ότι η Βουλή, στη συγκεκριμένη Επιτροπή, απλώς γνωμοδοτεί και η κυβέρνηση διορίζει.