Δεκτή έγινε η προσφυγή που είχε καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί -απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα- με αφορμή την εμπλοκή του σε υπόθεση επίθεσης κατά καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πολυτεχνιούπολη στου Ζωγράφου το 2007.
Για την υπόθεση αυτή ο βουλευτής βαρύνεται με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του αποφάσισε την άρση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον βουλευτή, σε αντίθεση με τον αρμόδιο εισαγγελέα που είχε προτείνει τη διατήρηση των όρων στον Ηλ. Κασιδιάρη, δηλαδή να συνεχίσει δηλαδή να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα και να μην μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλόμπ και, αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού, του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας. Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Η. Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν πράγματι μισθωμένο στο όνομά του. Ο ίδιος, πάντως, ο βουλευτής αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν.