Και την επόμενη εβδομάδα θα αναγκαστούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ιατρικές επισκέψεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις του με άρση της πίστωσης προς τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα μέλη του σε νεά πενθήμερη επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας και για την επόμενη εβδομάδα με στόχο:

1) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους σήμερα και μη)

2) τη δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)

3) τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα «Διαγνωστικά Κέντρα».

Ο ΙΣΑ δηλώνει πως αναμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως θα κρίνει την αξιοπιστία του για την αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων του μηνός Ιουνίου και τότε θα αποφασίσει για τη περαιτέρω στάση του.

Παράλληλα, καλεί σε άμεση συνάντηση τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας σε επίπεδο ολομέλειας, «προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς».

TAGS