Στο χορό των κινητποιήσεων εισέρχονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί της χώρας.
Με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κυρήχθηκε πανελλαδική απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ προκειμένου να απαντήσει όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «στην πρωτοφανή πρόκληση» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενέπαιξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αποφασίζοντας εν κρυπτώ τη ληστρική μείωση των αποδοχών τους μέχρι 40%», υποστηρίζοντας ότι μέχρι και την Τρίτη 4/9 υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν αυθαίρετες περικοπές αποδοχών μέσω της εφαρμογής της εγκυκλίου Μπαμπινιώτη».

Παράλληλα προσθέτει ότι «είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος επισήμως νομιμοποιεί την αρπαγή χρημάτων από εργαζόμενους, τα οποία απευθείας ενισχύουν την τσέπη εργοδοτών», κάνοντας λόγο για «κοινωνική πρόκληση πρώτου μεγέθους», η οποία αποδεικνύει πως «το ελληνικό κράτος στην εποχή της τρόικας και των μνημονίων δεν υπηρετεί την ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά τα συμφέροντα των ισχυρών».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία προειδοποιεί με περαιτέρω κινητοποιήσεις οι οποίες θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες.