Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των υπέρογκων αμοιβών των μελών της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έπειτα από καταγγελία της βουλευτή της ΝΔ, Φεβρωνίας Πατριανάκου, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αποκαλύφθηκε, ενδεικτικά, ότι για τον πρόεδρο του Ταμείου, Παναγιώτη Θωμόπουλο, προβλέπεται η είσπραξη 294.000 ευρώ το 14μηνο, δηλαδή 21.000 - 22.000 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα για τον Α' αντιπρόεδρο οι μηνιαίες απολαβές ανέρχονται σε 15.000 ευρώ, ενώ για τον Β' αντιπρόεδρο ο μισθός διαμορφώνεται σε 14.000 μηνιαίως.

Αυτά τα στοιχεία δεν διαψεύστηκαν εχθές από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι το θέμα των αμοιβών του ΔΣ του ΤΧΣ θα επανεξεταστεί με βάση τα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα.  

Το «πάρτυ» αμοιβών στις αποκρατικοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των εξαιρετικά υψηλών αμοιβών συμβούλων που καταβάλλονται από το Δημόσιο, όπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», τη διετία 2010-2012 διάφοροι χρηματοπιστωτικοί και νομικοί σύμβουλοι έλαβαν 16,2 εκατομμύρια ευρώ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τις  αποκρατικοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χρονικό διάστημα 2010 – 2012 έχουν γίνει, βάσει των επίσημων στοιχείων, μόνο τρεις αποκρατικοποιήσεις. Ως εκ τούτου καθίσταται προφανές ότι με το ετήσιο μισθολογικό κόστος του Ταμείου να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, τα αποτελέσματα είναι μάλλον πενιχρά.