Συνεχίζονται οι μεταμεσονύκτιες επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα. Νέους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε μπαράκια και καφετέριες στην οδό Βαλαωρίτου και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, μικτά κλιμάκια των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

Συγκεκριμένα, ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της Καθαριότητας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. χωρισμένοι σε τέσσερα διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε τρεις επιβαρημένες περιοχές του κέντρου της πόλης, στην οδό Βαλαωρίτου και στους άξονες των οδών Βενιζέλου-Ίωνος Δραγούμη, Μητροπόλεως-Καρόλου Ντηλ, Λεωφ. Νίκης και Π. Μελά.  

Η αιφνιδιαστική έφοδος για τον έλεγχο τραπεζοκαθισμάτων ήταν η ένατη που διενεργήθηκε από τις αρχές του καλοκαιριού.Επανεξετάστηκαν καταστήματα που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες εξορμήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.

Σε όλες τις περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα (τραπέζια, καρέκλες, σκαμπό και σταντ) στην οδό Βαλαωρίτου που διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν εκτός του χώρου που ορίζει η σχετική άδεια του καταστήματος.