Από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ, όπου  τα πράγματα κύλησαν σχετικά ήρεμα, ενώ νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές 36 ατόμων. Ωστόσο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, ανάμεσα σε αναρχικούς και αστυνομία, όπου έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι  εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 20.000 διαδηλωτές, σε τρεις προγραμματισμένες πορείες.

Έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αγρότες πέταξαν συμβολικά καρπούζια στο δρόμο, ενώ έκαψαν και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν η πορεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε στην οδό Τσιμισκή με αντιεξουσιαστές. Τα δυο μπλοκ απομακρύνθηκαν χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο οποίο συμμετείχε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Στην Καμάρα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησε συγκέντρωση ο απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε  και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές.


Ειρηνικά έληξε η πορεία των ενστόλων 


Χωρίς επεισόδια
έληξε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στην πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ ακολούθησε πορεία προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» όπου παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι είχαν δώσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους. 

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είπε ότι συμπαραστέκεται στη διαμαρτυρία, καθώς εκτός των άλλων, ο πατέρας του υπηρετούσε στη χωροφυλακή. 

Συγκροτώντας πορεία, οι ένστολοι -στη συνέχεια- βγήκαν στο οδόστρωμα και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Στο ύψος της οδού Έντισον παρατάχθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες, ανακόπτοντας την πορεία των διαδηλωτών προς το ξενοδοχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου, την ώρα εκείνη βρισκόταν, κυβερνητικό κλιμάκιο, και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης. Στη διάρκεια της συνάντησης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ένστολων «απαίτησαν» -όπως είπαν- να μεσολαβήσει o κ. Καράογλου, ώστε να συναντηθούν αύριο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτόπουλος, τόνισε: «Ο αγώνας μας δεν θα έχει τελειωμό. Ή θα δώσουν λύση στα ζητήματά μας ή θα μας αποτελειώσουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης».