Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο επερχόμενο πακέτο μέτρων, με απεργιακό «τσουνάμι» να αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε νέα επίσχεση εργασίας, ενώ θα επανεξετάσουν τη στάση τους την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τη μη χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσεουν και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμειυτήριο αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία και συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΤ.

Την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και από τις 17 Σεπτεμβρίου επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενώ την ίδια μέρα απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, προχωρούν από σήμερα πανεπιστημιακοί και καθηγητές ΤΕΙ, αντιδρώντας στα σχέδια περικοπών των αποδοχών τους.

Σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη προχωρούν οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο ΑΠΘ. Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό της Ιατρικής του ΕΚΠΑ πραγματοποιεί απεργία από σήμερα έως και την Πέμπτη.

Εναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από σήμερα έχουν ανακοινώσει και οι καθηγητές του Ιατρικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της Ιατρικής του ΑΠΦΘ. Από Δευτέρα έως Τετάρτη απεργούν οι πανεπιστημιακοί στη ΝΟΠΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι πανεπιστημιακοί σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ σε πενθήμερη αποχή προχωρούν έως την Παρασκευή και οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Από τις 17 έως 22 Σεπτεμβρίου δικαστές και εισαγγελείς θα πραγματοποιούν διακοπή εργασίας από τις 11 πμ έως τη λήξη της βάρδιας.