Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί εντός της εβδομάδας η δικογραφία για την έφοδο της Χρυσής Αυγής -με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος- στους πάγκους μεταναστών μικροπωλητών στη διάρκεια πανηγυριού στη Ραφήνα και στο ΜεσολόγγιΑπό το οπτικό υλικό, που έχει δημοσιοποιήσει η ίδια η Χρυσή Αυγή, είναι εμφανές ότι οι βουλευτές του κόμματος Ηλιόπουλος, Μπαρμπαρούσης και Γερμενής διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας. 

Για την επίθεση στη Ραφήνα διεξάγεται προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε μόνο ένας μετανάστης μικροπωλητής.


Εν τω μεταξύ, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι για τους χειρισμούς της αστυνομίας στην υπόθεση δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία δικαιολογεί την μη επέμβασή της στα επεισόδια της Ραφήνας λέγοντας ότι υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη και σε απόσταση από το σημείο της επίθεσης.


Aπό την πλευρά του, ο δήμαρχος Ραφήνας με σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν άδεια για τους πάγκους τους.

Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Χριστόπουλος, μιλώντας στο Βήμα FM 99,5 ανέφερε ακόμη ότι την κρίσιμη ώρα στο σημείο δεν υπήρχαν αστυνομικοί, καθώς η αστυνομική δύναμη στο δήμο είναι μικρή.