Εν αναμονή των εξαγγελιών του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι, ώστε να μπορούν και πάλι να προμηθεύονται τα φάρμακά τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς αναμένεται να ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς με βάση, όπως ο ίδιος υποστήριξε, « τις δυνατότητες εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος του έτους».

Ερωτηθείς μάλιστα αν στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου θα προβλέπονται σταθερές ημερομηνίες πληρωμής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε απαντήσει ότι θα δοθούν « συγκεκριμένα χρήματα με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό και τις ασφαλιστικές εισφορές που όμως βαίνουν μειούμενες λόγω της αύξησης της ανεργίας».

Ο κ. Σαλμάς είχε καλέσει την Παρασκευή τους φαρμακοποιούς μετά τις εξαγγελίες της Δευτέρας να ανοίξουν τα φαρμακεία τους, καθώς συνεχίζουν την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε επίσχεση εργασίας παραμένει και η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι την Τετάρτη, οπότε και οι γιατροί αναμένεται να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

 

TAGS