Έπειτα από τις επιθέσεις στα πανηγύρια της Ραφήνας και της Αιτωλοακαρνανίας, ακόμα μία έφοδος μελών της Χρυσής Αυγής έγινε γνωστή, στη Μεσσηνία αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν την περασμένη Τετάρτη σε μετανάστες που βρίσκονται στα φανάρια της Καλαμάτας και καθάριζαν παρμπρίζ αυτοκινήτων. Αφού τα μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς και τους ξυλοκόπησαν άγρια στη συνέχεια ο σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση.

«Τα φανάρια της Καλαμάτας είναι πλέον ελεύθερα από τους λαθρομετανάστες που ενοχλούσαν τους περαστικούς, με την επιμονή τους να καθαρίσουν τα τζάμια εκβιαστικά τις περισσότερες φορές, βρίζοντας αυτούς που δεν τους έλεγαν ναι (κυρίως γυναίκες). Δύο ημέρες εκκαθαρίσεων μας ήταν αρκετές για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κωμωδία με τις αρχές άπραγες και πολλές φορές θεατές της ταλαιπωρίας των καλαματιανών οδηγών».

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας απάντησε ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική καταγγελία για επίθεση σε μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως στη Μεσσηνία η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει τα Τάγματα Εφόδου, με την ονομασία ομάδες περιφρούρησης «Ελλήνων στην καταγωγή» κατά της εγκληματικότητας του «λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα», μία κίνηση που είχε προκαλέσει την αντίδραση του αστυνομικού διευθυντή του Νομού,