Χανιά: 48ωρο «λουκέτο» στα πρατήρια υγρών καυσίμων


Απεργία 48 ωρών πραγματοποιούν οι πρατηριούχοι του νομού Χανιών με βασικό αίτημα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Η απεργία είχε ως αποτέλεσμα από το πρωί να «στεγνώσουν» τα πρατήρια υγρών καυσίμων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών, Βαγγέλη Κώτσος, η απεργία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, ενώ η στάση των βενζινοπωλών στο μέλλον θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις της πολιτείας στα αιτήματα του κλάδου.

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε για δύο ημέρες τα πρατήριά μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, ζητώντας να πέσει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και να σταματήσει να επιβάλλεται ΦΠΑ σε αυτόν τον φόρο», τόνισε ο κ.Κώτσος, ενώ παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι πρατηριούχοι να μην προμηθευτούν με πετρέλαιο θέρμανσης όταν «ανοίξει» η αγορά.

Ωστόσο, η έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα. Ακόμη, έχει προβλεφθεί σε κάθε δήμο των Χανίων να υπάρχει ένα ανοικτό πρατήριο, ενώ κανονικά εξυπηρετούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο