Την κήρυξη νέας γενικής απεργίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ το αμέσως επόμενο διάστημα, με αιχμή τα νέα μέτρα, προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία. Παράλληλα, κήρυξε για την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.

«Ο νέος εκβιασμός, που προωθείται σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας, "πως τα νέα βάρβαρα μέτρα είναι αναγκαία, για να σωθεί η χώρα και να μη βγούμε από την Ευρωζώνη", δεν θα περάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα» τονίζει η ανακοίνωση, ενώ εκφράζει παράλληλα την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
TAGS