Η κυβέρνηση ετομάζει «πραξικομηματική νομοθετική παρέμβαση» στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, προναγγέλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που τελικώς υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις.  
Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «προαναγγέλλει νομοθετικές παρεμβάσεις κατ΄ επιταγή των μνημονιακών εντολών, παρεμβάσεις ύφεσης και ανεργίας, ευθέως αντισυνταγματικές και αντικοινωνικές όπως η κατάργηση των ΣΣΕ και της  εργοδοτικής συμμετοχής σε ΟΕΚ-ΟΕΕ».

Αυτές οι πολιτικές, σημειώνει, «είναι πραξικοπηματικές, άδικες και αναποτελεσματικές για την κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την κρίση».

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τη νέα κυβερνητική παρέμβαση «για τη νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και την πρόθεση κατάργησης του όποιου εργατικού δικαιώματος έχει απομείνει, με πολιτικές που ακυρώνουν προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και συνταγματικές και ευρωπαϊκές συνθήκες και προβλέψεις».

Η ΓΣΕΕ συνεχίζει λέγοντας ότι «ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει μειώσεις μισθών αλλά και εργοδοτικών εισφορών χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχέδιο για την κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων που βουλιάζουν μέρα με την ημέρα. Το μόνο σχέδιο που έχει η Κυβέρνηση είναι να "στηρίζει" τα Ταμεία περικόπτοντας από τους συνταξιούχους μέρος ακόμη και αυτής της πενιχρής σύνταξής τους».
TAGS