Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Κρήτης, καθώς το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη την πλατεία της δημοτικής αγοράς.   Στην κινητοποίηση, που ήταν ειρηνική, συμμετείχαν συνταξιούχοι από τους συλλόγους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των εμπόρων.

Οι συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν για τη μείωση των κύριων συντάξεων για την επιβολή πλαφόν στις συντάξεις και για τις περικοπές των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και στο επίδομα αδείας.

Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή των νέων κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις, για τον περιορισμό στα προνοιακά επιδόματα, τη μείωση στο εφάπαξ, αλλά και τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

«Τα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται επιδεινώνουν τη θέση των συνταξιούχων και τους οδηγούν προς την εξαθλίωση, την εξόντωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων Ηρακλής Αναγνωστόπουλος.
TAGS