Την αυθαίρετη -όπως τη χαρακτηρίζει- υπουργική απόφαση για τη μείωση των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στην ΟΙΕΛΕ.
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση, με την οποία ο υπουργός Παιδείας «καταργεί τη ΣΣΕ και χαρίζει σε μια ολιγομελή ομάδα επιχειρηματιών δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κυνικά και χωρίς διάλογο αφαιρεί από τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς», την ώρα μάλιστα που, όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει ανάλογη μείωση των διδάκτρων και των κερδών των ιδιοκτητών επιχειρηματιών.

«Η κυβέρνηση πριμοδοτεί προκλητικά με 32 εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αφαιρώντας παράλληλα μέσω της μείωσης μισθών 28 εκατομμύρια από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και 20 εκατομμύρια ευρώ από τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς», καταλήγει η ΓΣΕΕ, αποδεικνύεται πως «στόχος της κυβέρνησης δεν είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά η εξυπηρέτηση ασύδοτων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Πηγή: naftemporiki.gr