Πρόταση για να τιμωρείται η κουκούλα ως ιδιώνυμο αδίκημα κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επισημαίνοντας ότι θα ενημερώσει σχετικώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα ο υπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της υπό κύρωσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την καταβολή αποζημιώσεων στους εμπόρους των οποίων τα καταστήματα υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Φεβρουαρίου κάλεσε τους βουλευτές σε ένα μελλοντικό νομοσχέδιο «να τιμωρείται μόνο η κουκούλα ως ιδιώνυμο αδίκημα» εξηγώντας ότι «δεν εννοώ την κουκούλα που έχει το τζάκετ ή μια μπλούζα αλλά η ειδική κουκούλα που κρύβει το πρόσωπο».
 
Επιπροσθέτως, επανέλαβε τόσο την δική του την άποψη, όσο και του πρωθυπουργού ότι: «Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες γίνονται για διεκδίκηση και προστασία δικαιωμάτων και διακίνηση ιδεών και αρχών όχι για έκνομες ενέργειες και καταστροφές».
 
Τέλος, ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε ότι από τα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Βουλή ψήφιζε το 2ο Μνημόνιο, υπέστησαν ζημιές 21 περίπτερα στα οποία θα χορηγηθεί αποζημίωση 1.000 ευρω, 216 επιχειρήσεις με ζημιές ως 15.000 ευρω ενώ αναμένονται και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: protothema.gr