Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε μία ανθρωποκτονία και σωρεία ένοπλων ληστειών σε Κορινθία και Φθιώτιδα, προχώρησε η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, συνελήφθησαν στο Κιάτο τρεις Αλβανοί, ηλικίας 22, 28 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνει ακόμα τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 31, 23 και 25 ετών, καθώς και ακόμη ένα άτομο, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ύστερα από αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. 

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και ο τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας

Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απρίλιου έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, του 2012, τα μέλη της οργάνωσης είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας δεκατρείς 13 ένοπλες ληστείες σε σπίτια και τέσσερις κλοπές, σε εξοχικές κατοικίες και όχημα. 

Σε μία από αυτές, την 18η Ιουνίου του 2012, αφού μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε 82χρονος Έλληνας, μαζί με την 92χρονη σύζυγο του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον 82χρονο, χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, που βρήκαν μέσα στο σπίτι, ενώ με την χρήση σωματική βίας, τραυμάτισαν και την 92χρονη γυναίκα του. 

Στην συνέχεια, αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, το κυνηγετικό όπλο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που πήραν από το σπίτι των θυμάτων.

Ο 82χρονος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.