Για «εμπορευματοποίηση» της δημόσιας Υγείας και «παράδοσή της στα καρτέλ» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Λυκουρέντζος για την προοπτική «φιλελευθεροποίησης» της αγοράς φαρμάκου.

Όπως προειδοποιεί ο ΙΣΑ το άνοιγμα της αγοράς του φαρμάκου θα οδηγήσει στο να διογκωθεί και να μετακυληστεί με ανεξέλεγκτες και αδιαφανείς διαδικασίες το κόστος για την φαρμακευτική περίθαλψη στον ίδιο τον ασθενή. «Θα δημιουργηθούν ασθενείς πολλών ταχυτήτων και την υγεία τους θα βρίσκουν πλέον μόνο όσοι μπορούν να την ακριβοπληρώσουν», τονίζει, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τους «πειραματισμούς».

«Έχουν ήδη εγκαταλειφτεί στην μοίρα τους οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες που η επίσημη πολιτεία τους πέταξε στον Καιάδα και σήμερα προσπαθούμε μέσα από τα Κοινωνικά Ιατρεία να τους στηρίξουμε και ν απαλύνουμε τις πληγές τους. Δεν θα επιτρέψουμε να εγκαταλειφτούν στην μοίρα τους και οι υπόλοιποι ασθενείς και να γίνουν έρμαιο στα παιχνίδια της ελεύθερης αγοράς», διαμηνύει ο Σύλλογος.

Ζητεί τέλος από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εργαστηριακών εξετάσεων και των κλινικών πράξεων των συμβεβλημένων και πιστοποιημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

TAGS