Επίσκεψη σε πέντε σχολεία πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με σκοπό να βρεθεί κοντά στους μαθητές την ημέρα του αγιασμού, ευχόμενός τους «καλή σχολική χρονιά». Ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας για να περάσει από το Γυμνάσιο Μάνδρας, τα δημόσια σχολεία που στεγάζονται στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία», καθώς και την πτέρυγα του ογκολογικού τμήματος «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», το Εκκλησιαστικό Σχολείο του Πειραιά, καθώς και το Γυμνάσιο Καμινίων.  

«Καλή σχολική χρονιά σε όλους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς» ευχόταν ο κ. Αρβανιτόπουλος, δηλώνοντας χαρούμενος που «σήμερα άνοιξαν τα σχολεία με βιβλία και καθηγητές».

Όπως μάλιστα σημειώθηκε χαρακτηριστικά, ο «αγιασμός τελέσθηκε και στην Τέλενδο, βιβλία έχουν φτάσει και στη Γαύδο. Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί και όλες οι βασικές ειδικότητες καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν σήμερα στις θέσεις τους. Την επόμενη εβδομάδα, με την οριστικοποίηση της δυναμικότητας κάθε τμήματος, θα τοποθετηθεί και ο τελευταίος αναγκαίος αναπληρωτής εκπαιδευτικός».  

«Αποδεικνύεται ότι και σε αυτή την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης με σωστό σχεδιασμό, κεντρικό προγραμματισμό και με το μεράκι του εκπαιδευτικού μπορεί να γίνει πραγματικότητα το αυτονόητο, δηλαδή να έχουμε ανοικτά, οι δάσκαλοι να είναι στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία», προσέθεσε με νόημα ο υπουργός.