Στις ισχυρές βροχοπτώσεις αποδίδεται από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» η πτώση μικρού βράχου, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα από το βράδυ να έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κοιλάδα.

    Σήμερα, από το πρωί, ομάδα αλπινιστών προέβη σε μια πρώτη αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρίας, στην Ιτέα, όπου και έγινε σχετική ενημέρωση εκ μέρους των αλπινιστών για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.

    Ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, γιατί στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση και είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτρέψει πιθανή κατολίσθηση.

    Όπως διευκρίνισε η εταιρία, μετά και την ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η βραχόπτωση δεν έχει με τις εργασίες στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

    Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η ομάδα των αλπινιστών επανήλθε στο σημείο, επιχειρώντας και νέα αναρίχηση, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια πρόχειρη παρέμβαση στην περιοχή, μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση τοποθέτησης πλεγμάτων.

    Σχετική απόφαση για το «πότε» θα ξεκινήσει αυτή η νέα επιχείρηση, σε ένα μήκος 50 μέτρων περίπου, αναμένεται να λάβει σήμερα αργά το απόγευμα, το υπουργείο Υποδομών.

    Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν θα απαιτηθεί περισσότερο από μια εβδομάδα προκειμένου να τοποθετηθεί το πλέγμα και δεν αποκλείεται στο διάστημα αυτό να επιτραπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων, είτε κανονικά, είτε εκ περιτροπής.

    Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, με ορατή την πιθανότητα να ανοίξουν το βράδυ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται για μεν τα βαρέα οχήματα μέσω Ελασσόνας, για δε τα υπόλοιπα από το επαρχιακό δίκτυο Αγιάς.