Αρνείται κάθε παράνομη πράξη κατά την εξέλιξη των επεισοδίων στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου το περασμένο Σάββατο ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση. Ο 44χρονος αρχιφύλακας Δημητρης Μακρής που τέθηκε σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης, απέστειλε επιστολή σε πολλά ΜΜΕ, ζητώντας να αποσύρουν δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν και υποστηρίζει ότι απλώς εκτέλεσε την διατεταγμένη υπηρεσία του, ενώ αρνήθηκε ότι φορούσε μπλούζα του κόμματος, αλλά απλώς μαύρου χρώματος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του αρχιφύλακα που δημοσιεύεται στο agriniopress.gr: 

«Η παρουσία μου στον προεκταθέντα δημόσιο χώρο, δίπλα στον ως άνω Βουλευτή, εντάσσεται στα καθηκοντά μου, ως αστυνομικού φύλαξης αυτού, δυνάμει της διαταγής της υπηρεσίας μου. Ο τρόπος εκέλεσης των καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων που τοποθετούνται στη φρουρά πολιτικών προσώπων, και τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους καθορίζονται τόσο από τον Νόμο όσο και από τις ειδικότερες διαταγές των Προισταμένων τους, στις οποίες μπορεί ο κάθε πολίτης, πολλώ δε μάλλον ένας υπεύθυνος δημοσιογραφικός φορέας να ανατρέξει.

Κάθε περαιτέρω αναφορά στο προσωπό μου, ειναι αναξηθής, ουδεμία σχέση έχουσα με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, είναι ψευδές ότι φορούσα μπλούζα με διακριτικά οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού. Αντθέτως έφερα συνηθισμένη πολιτική περιβολή, όπως κάθε άλλος συναδελφός μου που εκτελεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο.

Ασφαλώς, η προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι δήθεν μια μαύρη κοινή μπλούζα, σαν αυτές που φοριούνται από χιλιάδες συμπολίτες μας, συνδέεται καθ οιονδήποτε τρόπο με συμμετοχή (ή πολύ περισσότερο με ένταξη) σε κάποιον πολιτικό φορέα, δεν δύναται να θεμελιωθεί καν στην κοινή λογική.

Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχα σε οποιαδήποτε ενέργεια εκδίωξης κάποιου πολίτη, μικροπωλητή ή μη, καθώς ούτε την εξουσία ούτε την αρμοδιότητα προς τούτο έχω. Επιπλέον, δηλώνω την αδυναμία μου να παρακολουθήσω το επιχείρημα - κατηγορία ότι δήθεν συνομίλησα έντονα με πολίτες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σε κάθε περίπτωση δε, είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να επιχειρείται να " δέσει το ρεπορτάζ" με την επίκληση του "αδικήματος" της έντονης συνομιλίας...

Πολύ περισσότερο ουδεμία ανάμιξη είχα με "καταστροφή πάγκων" και άλλα συναφή, μόνη δε η παρουσία μου στο συγκεκριμένο σημείο, δυνάμει των καθηκόντων που υποχρεούμην να εκτελώ, δεν είναι δυνατόν να παρερμηνεύεται και να διαστρεβλώνεται, προς δημιουργία εντυπώσεων». ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μακρής τέθηκε σε διαθεσιμότητα την Τρίτη με απόφαση το Αρχηγείου της ΕΛΑΣ μετά τους τραυματισμούς αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι το περασμένο Σάββατο, καθώς από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι «συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής».