current views are: 2

12 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση11:53

Οδοντίατρος στο Μοσχάτο δεχόταν ασθενείς χωρίς να έχει άδεια και να κόβει αποδείξεις

Σειρά φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά, Ελευσίνα, Ν. Ερυθραία, Μοσχάτο και Ανάβυσσο).

Δημοσίευση 11:53’
αρθρο-newpost

Σειρά φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά, Ελευσίνα, Ν. Ερυθραία, Μοσχάτο και Ανάβυσσο).

Σειρά φορολογικών παραβάσεων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία το τελευταίο δεκαήμερο σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Ηράκλειο, Μαρούσι, Κηφισιά, Ελευσίνα, Ν. Ερυθραία, Μοσχάτο και Ανάβυσσο). Σε μία περίπτωση εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία καθώς παρέχονταν υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς την απαραίτητη από το νόμο άδεια λειτουργίας ιατρείου.

Πιο συγκεκριμένα, σε οδοντιατρείο στο Μοσχάτο διαπιστώθηκε ότι παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη καταχώρηση μίας ασθενούς στο πρόσθετο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.

Σε ιατρείο ενδοκρινολόγου στο Μαρούσι διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη καταχώρηση ασθενούς στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Για την περίπτωση του οδοντιατρείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του οδοντιάτρου, ο οποίος και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων τους. Παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., καθώς και ο Οδοντιατρικός σύλλογος Πειραιά για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.


σχετικα αρθρα