Εικοσαήμερη κινητοποίηση αποφάσισε σήμερα η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, λόγω των δρομολογούμενων περικοπών των αποδοχών τους. Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο «παραλύει» από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2012, αφού οι δικαστές του αποφάσισαν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και για 20 ημέρες μετά, να κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10.30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου (3.30 μμ).

Το διάστημα αυτό αναστέλλεται η δημοσίευση αποφάσεων, όπως επίσης αναστέλλεται η έκδοση πράξεων και πρακτικών προληπτικού ελέγχου συμβάσεων μεγάλων έργων και προμηθειών.

Οι κινητοποιήσεις αυτές προστίθενται στην αποχή δικαστών και εισαγγελέων, που έχουν ήδη αποφασίσει εξαήμερη αποχή από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012. Οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 10 πμ έως το τέλος του ωραρίου τους, ενώ στο εξαήμερο αυτό, δεν θα γίνεται καμία δημοσίευση απόφασης ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου.

Μεθαύριο, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, συνέρχονται οι διοικητικοί δικαστές για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος θα λάβουν και αυτά τις σχετικές αποφάσεις τους.