Σπείρα η οποία έκλεβε φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσε και πωλούσε τους κινητήρες και τα άλλα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στον Ασπρόπυργο. Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί και ένας Έλληνας. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλεμμένων κινητήρων και εξαρτημάτων.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από αξιοποίηση πληροφορίας εντόπισαν την 8-9-2012 στον Ασπρόπυργο περιφραγμένο χώρο, στον οποίο λειτουργούσε «μάντρα» εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ειδικό γερανοφόρο όχημα μεταφόρτωνε κινητήρες και άλλα ανταλλακτικά σε κοντέινερ.

Εντός του χώρου της «μάντρας» βρέθηκαν 11 κινητήρες φορτηγών αυτοκινήτων, 4 κινητήρες επιβατηγών αυτοκινήτων και μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και τμημάτων αυτοκινήτων (πόρτες, ημιαξόνια, κιβώτια ταχυτήτων κ.λπ.). Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.200, 9 κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι 10 από τους παραπάνω κινητήρες, οι οποίοι είναι μεγάλης αξίας, ανήκουν σε φορτηγά αυτοκίνητα που η σπείρα είχε αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Αττικής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.