Την ικανοποίησή του από τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών, από εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο κ. Ασκούνης έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση των δήμων». «Η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένα ανάχωμα απέναντι στα προβλήματα που μεγεθύνονται λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. Από τις περικοπές θα θιγούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν. Οι κοινωνικές προνοιακές υποδομές βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση», σημείωσε ο κ. Ασκούνης.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι 14 δήμοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ, οι δήμοι που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών τον Οκτώβριο θα φτάσουν στους 100».

«Με την πολιτική που ακολουθούμε προσπαθούμε δίκαια και αποτελεσματικά να σας διευκολύνουμε εσάς να μείνετε όρθιοι», επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Και προσέθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό σας. Γίνεται μια εθνική προσπάθεια, πρέπει να στηρίξουμε το κοινωνικό έργο λαμβάνοντας υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε εμείς με εσάς και εσείς με εμάς».