Εκτεταμένοι είναι πλέον οι έλεγχοι του τμήματος εμπορίου στην αγορά του Αγρίνιου, μετά από καταγγελίες αλλά και διαπιστώσεις για πώληση μεγάλου αριθμού αμφίβολης ποιότητας προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά που είναι κυρίως καθαρισμού σπιτιών, ρούχων, πιάτων κλπ  αλλά και ατομικής καθαριότητας, φέρουν επώνυμες μάρκες και  διατίθενται ευρύτατα στην αγορά με πολύ ελκυστικές τιμές, γεγονός που τα κάνει ανάρπαστα, ενώ τα καταστήματα που τα πωλούν, κάνουν στην κυριολεξία «τρελές δουλειές».

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα, αφού καταναλωτές διαπιστώνουν πως τα προϊόντα αυτά, ως προς την ποιότητα τους, δεν έχουν σχέση με τα ίδια προϊόντα που βρίσκουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αν και φαίνεται πως είναι των ίδιων εταιριών. Καταγγελίες έχουν γίνει για διάφορα είδη καθαρισμού, αφρούς ξυρίσματος κλπ.

Υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας, μετά από αυτές τις αναφορές ενέτειναν τους ελέγχους τους και ήδη έχουν προκύψει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που θα πρέπει να τύχουν της προσοχής των καταναλωτών.

Τα προϊόντα αυτά σε μεγάλο βαθμό εισάγονται από το εξωτερικό μαζικά και διατίθενται στην αγορά χωρίς τις σημάνσεις που επιβάλλει ο νόμος. Παράλληλα υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον τόπο παραγωγής τους και την διαδρομή, μέχρι να φτάσουν σε ράφια καταστημάτων στο Αγρίνιο και άλλες μεγάλες αγορές.

Επίσης σε πολλά από αυτά, δεν υπάρχει καμιά ταμπέλα ή ένδειξη στα Ελληνικά, ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής. Η έλλειψη σήμανσης είναι κάτι που αποτελεί παρανομία και ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα για το θέμα. Εκτός του ότι δεν υπάρχουν οδηγίες κλπ πληροφορίες στα Ελληνικά, λείπουν και άλλες βασικές σημάνσεις, όπως το «Χ» για το ενδεχόμενο πρόκλησης ερεθισμών.

Παράλληλα έχουν γίνει δεσμεύσεις κάποιων προϊόντων ενώ έχουν παρθεί και δείγματα που στέλνονται σε αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΟΦ κ.α.) για να ελεγχθούν τα συστατικά και οι διαφορές με άλλα ίδιας μάρκας που πωλούνται στα πολυκαταστήματα.
Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν πως σε διάφορα προϊόντα, όπως πχ σε αναψυκτικά, το κέρδος των καταστηματαρχών είναι τουλάχιστον υπερβολικό, αφού αυτά αγοράζονται σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά πωλούνται σχεδόν στις ίδιες τιμές
Μετά και την διαπίστωση των παρατυπιών αλλά και την προσπάθεια να μπει μια τάξη στην διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, η Διεύθυνση Εμπορίου, αναμένεται να εντείνει τους ελέγχους.

Πηγή: agriniopress.gr