Συνεχίστηκαν και χθες οι επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης σε καταστήματα γενικού εμπορίου και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.
Συγκεκριμένα, ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας διενήργησαν έλεγχο στην επιβαρημένη περιοχή της πλατείας Άθωνος και συγκεκριμένα στις οδούς Βατικιώτη, Μπαλάνου, Παπαμάρκου και Γενναδίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η αιφνιδιαστική έφοδος για τον έλεγχο τραπεζοκαθισμάτων ήταν η ενδέκατη που διενεργήθηκε από τις αρχές του καλοκαιριού. Επανεξετάστηκαν καταστήματα που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες εξορμήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου.

Σε πολλές περιπτώσεις παραβατικότητας υποβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

«Η Δημοτική Αρχή θα βάλει τέλος σε νοοτροπίες και πρακτικές που αποκλείουν τους πολίτες από πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Οι ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και καταστημάτων εμπορίου οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρακωλύεται η ελεύθερη χρήση-προσπέλαση των πεζοδρομίων από μόνιμα εμπόδια, είτε αυτά είναι εμπορεύματα είτε τραπεζοκαθίσματα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, σημειώνοντας ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι με την υποβολή προστίμων θα συνεχιστούν προκείμενου να επικρατήσει η ευταξία και η ευνομία στην πόλη.