Κάποτε οι γυναίκες πίστευαν ότι τα κοντά μαλλιά τις κάνουν να δείχνουν πιο νέες. Η άποψη αυτή πλέον είναι παρωχημένη... Σήμερα, τα μακριά μαλλιά εξασφαλίζουν στιλ, αέρα και κυρίως «κάλυψη» ακόμη και σε ένα γερασμένο πρόσωπο. Κομμωτές υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος μια γυναίκα να κόβει τα μαλλιά της μετά τα 40. Το μήκος καλό είναι να φτάνει μέχρι το στήθος.   Τα μακριά μαλλιά πρέπει να έχουν όγκο. Ένα καλό κούρεμα με διάφορα μήκη και το κατάλληλο φιλάρισμα θα τα βοηθήσει να τον αποκτήσουν.   

Το σωστό χτένισμα  
Η λέξη κλειδί είναι «φυσικό». Μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά, να τα χτενίσετε στο κομμωτήριο, να πιάσετε ή να τα αφήσετε να πέφτουν στους ώμους, αλλά θυμηθείτε να αποφύγετε το στυλιζαρισμένο. Οι ψεύτικες μπούκλες, τα κραυγαλέα εξτένσιον, ο τεχνητός όγκος προσδίδουν χρόνια.   

Το κατάλληλο χρώμα  
Όσο μεγαλώνει μία γυναίκα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της χάνουν την έντασή τους και γίνονται πιο επίπεδα. Το σωστό χρώμα στα μαλλιά μπορεί να ισορροπήσει αυτήν την κατάσταση. Αποφύγετε τις ακρότητες και τις πολύ έντονες αποχρώσεις γιατί κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο. Για τον ίδιο λόγο αποφύγετε τις έντονες ανταύγειες.   

ΠΗΓΗ: marieclaire.fr