Από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να επιδεινωθεί ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά. Οι νοτιάδες που πνέουν κυμαίνονται από 5 ως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία υποχωρεί σταδιακά, αρχίζοντας από τα δυτικά.

Στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής αναμένονται τοπικές μόνο βροχές το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Σποραδικά μπορεί να υπάρξουν και καταιγίδες. Οι άνεμοι, νότιοι - νοτιοανατολικοί δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Στην συμπρωτεύουση η εικόνα θα είναι ουσιαστικά αντίστοιχη, με ελαφρά χαμηλότερη θερμοκρασία.

Το Σάββατο βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι με ένταση ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στα δυτικά (ως 20 βαθμούς), ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει κοντά στους 30 βαθμούς.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη η επιδείνωση του καιρού θα είναι μικρή, με σποραδικές καταιγίδες, ήπιους ανέμους και θερμοκρασία ως 30 και ως 26 βαθμούς αντίστοιχα.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις και βροχές ή και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το ΒΔ Αιγαίο. Στη συνέχεια ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και η κακοκαιρία θα περιοριστεί στην Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βοριάδες, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Προειδοποιήσεις από την Τροχαία

Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της χώρας (κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες), έχει δώσει τις δέουσες εντολές και οδηγίες σε όλες τις Υπηρεσίες Τροχαίας για αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση.

Στόχος είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η αντιμετώπιση, από κοινού με τους συναρμόδιους φορείς, προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο και στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.