Άνευ προηγουμένου ήταν η ανταπόκριση γονέων του Αγρινίου, στην πρωτοβουλία να διανείμει σχολικά είδη σε οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα συγκεκριμένα έξοδα. Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και καταγράφτηκαν εικόνες που δυστυχώς αποτυπώνουν και την κατάσταση της Ελληνικής οικογένειας, που χτυπιέται ανελέητα από την οικονομική κρίση.

Η πρωτοβουλία αυτή της ενορίας, απευθύνονταν σε ευρύ  κοινό και όχι σε αποδεδειγμένως αναξιοπαθούντες,  γι’αυτό ίσως να υπήρχε και τόσο μεγάλη κοσμοσυρροή, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν οι εθελοντές από τετράδια, στυλό κλπ σχολικά είδη.

Να θυμίσουμε πως η ίδια ενορία, προτίθεται να λειτουργήσει και Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα ενός φροντιστηρίου. Μέχρι τώρα, μετά την ανακοίνωση στις 15/8 της λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση εθελοντών εκπαιδευτικών που θα διδάσκουν δωρεάν.

Πηγή: agriniopress.gr