Ολική είναι η καταστροφή της παραγωγής βαμβακιού στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές τόσο στην αγροτική όσο και στην κτηνοτροφική παραγωγή, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ειδικά στο χωριό Μαυρονέρι, βόρεια της Λιβαδειάς, οι θυελλώδεις άνεμοι γκρέμισαν ακόμη και τον πλάτανο στο κέντρο του χωριού, όπως ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε την περιοχή, καθώς βρισκόταν σε περιοδεία στη Βοιωτία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν από τις βαμβακοκαλλιέργειες σε 5.000 στρέμματα να μην έχει διασωθεί «ούτε ένα κιλό βαμβάκι». Μεγάλες ζημιές υπέστησαν τα αμπέλια, που βρίσκονται στην κρίσιμη περίοδο πριν την ολοκλήρωση του τρύγου, αλλά και οι ελιές, η συγκομιδή των οποίων γίνεται τους επόμενους μήνες.

Στάβλοι και μαντριά σε πολλές περιπτώσεις διαλύθηκαν από τον άνεμο, με αποτέλεσμα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα και οι κτηνοτρόφοι να ζητούν βοήθεια για να τα μαζέψουν.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο αλλά και το δίκτυο της ΔΕΗ.

Εκκληση Καμμένου για άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που περιόδευε στη Βοιωτία, με δηλώσεις του από το Μαυρονέρι ζήτησε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Θέλω από εδώ να ζητήσω από τον ΕΛΓΑ αύριο και από την κυβέρνηση να παρέμβει, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε μία τραγική κατάσταση διότι υπάρχουν χρέη προς τις τράπεζες και προς τους γεωπόνους.

Με την κατάργηση της ΑΤΕ το κόστος και των φυτοφαρμάκων έχει πάει στα ύψη και οι αγρότες βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.

Η κυβέρνηση οφείλει αύριο το πρωί να στείλει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να αποζημιωθούν οι αγρότες και να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι προκειμένου να αποκατασταθεί η δεύτερη ζημιά, την οποία έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση, που είναι η κατάργηση της ΑΤΕ.