Απρόβλεπτη όσο και δύσοσμη εξέλιξη είχαν τα προβλήματα που δημιούργησε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης , το τελευταίο 24ωρο η αυξημένη υγρασία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Οι συνεχόμενες διακοπές ρεύματος αλλά και η πτώση της τάσης , είχε  ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία εγκαταστάσεων του Δήμου Μαλεβιζίου στην περιοχή Βαγιά ,δίπλα στο γήπεδο του ΕΓΟΗ και μεγάλες ποσότητες λυμάτων να πέσουν στη θάλασσα!

Για το πρόβλημα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές, το λιμεναρχείο και η αστυνομία.

Λίγο αργότερα, κινητοποιήθηκε  η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, όταν μετά από διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Ξηροποτάμου, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο λυμάτων της περιοχής, που είχε ως αποτέλεσμα  να ξεχειλίσουν οι δεξαμενές συλλογής και ποσότητες λυμάτων να χυθούν στην παραλία της Βαγιάς.

Μετά από αντίδραση του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, μετέβη στο σημείο ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Άρης Σαλούστρος ο οποίος συντόνισε τα συνεργεία των τεχνικών (τόσο του εργολάβου όσο και της υπηρεσίας) και η βλάβη αποκαταστάθηκε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου είχε συνεχή επικοινωνία με τον δ/ντη της Δ.Ε.Η. για να αποκατασταθεί γρήγορα η ηλεκτροδότηση του σημείου, όπως και έγινε νωρίς το απόγευμα. Με πρωτοβουλία τέλος της δημοτικής αρχής, ειδικό συνεργείο με τη βοήθεια εκσκαφέα καθάρισε την παραλία από τα λύματα.


Πηγή: Cretalive.gr
TAGS