Τον κίνδυνο του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Η Ομοσπονδία τονίζει, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και το ύψος στο οποίο αυτό θα διαμορφωθεί, ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση τον φετινό χειμώνα.


«Ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου, μηχανισμός χορήγησης του επιδόματος προκαταβολικά δεν υπάρχει και υποστηρίζει ότι η εξίσωση του ΕΦΚ γίνεται με αποκλειστικά εισπρακτικά κίνητρα, ενώ η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου χρησιμοποιείται ως πρόσχημα» αναφέρει.

«Το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση καυσίμων μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς, όπως επισημαίνουμε στα συναρμόδια υπουργεία εδώ και χρόνια» επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΠΕΚ καταλήγει, προσθέτοντας ότι «επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι η κυβέρνηση και η Επιτροπή Ανταγωνισμού επανεξετάζουν το θέμα της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών που είχε παγώσει τους προηγούμενους μήνες, ελπίζουμε αυτή τη φορά να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Για να μη φτάσουμε πάλι στο σημείο σε λίγο καιρό να διαπιστώσουμε την αδυναμία πάταξης για άλλη μία φορά του λαθρεμπορίου ενώ στο μεταξύ οι καταναλωτές θα παγώσουν γιατί δεν θα μπορούν να αγοράσουν καύσιμα, ενώ χιλιάδες βενζινοπώλες θα έχουν μείνει άνεργοι».
TAGS